La casa di carta – Papirnata hiša

June 14, 2016

Sulla rvista POIESIS e sul BLOG

 

Peter Semolič ha pubblicato sulla rivista Poiesis (http://www.poiesis.si/) e Veronika Simoniti con i suoi colleghi sul  blog Papirnata hiša / La casa di carta (http://lacasadicartapapirnatahisa.wordpress.com/).

Si tratta delle composizioni e del materiale del laboratorio lubianese di traduzione poetica che si è tenuto a Lubiana circa un mese fa. (abbiamo post il 15 maggio sc su questo nostro blog)

In fondo all'ultimo post del blog (https://lacasadicartapapirnatahisa.wordpress.com/2016/06/14/utrinki-ricordini/) troverete anche i link su tutto quello che è stato pubblicato a proposito.

Anche su facebook, col nome Casa Hiša!!!

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Marina Moretti: Elevzina

mamina lepotička božanska hči poleg matere boginje ima plašček s paščkom iz bleščavih šestdesetih počesane lase čopek za popolnim ušesom izrezanim z dletom božanskega mojstra hodita z roko v roki mama s torbico malčica v lakiranih čevljih tako ponosni da sta skupaj da kdor ju vidi hoditi vzdolž obrežij ne bi nikoli pomislil da bi ju ločil da bi se ta sveta vez lahko pretrgala ne mož niti oče ljudje ju gledajo pokončne z radostjo v očeh razsvetljujeta cesto zrak se zlati [preberite več]....

 

 

 

 

 
 
Francesco Tomada: Question time

Pa kam se obračajo sončnice na meglen dan   in zakaj oblaki ne padejo na zemljo in se zdrobijo na kosce četudi so iz ledu   in če je veter ves zrak ki se premika iz kraja v kraj kako to da se ljudje ne zadušijo tam kjer ga več ni   in zakaj že nekaj časa vedno zaspiš s hrbtom proti meni   in kako je mogoče da med vsemi vprašanji ki se ugnezdijo v glavi pozabimo le tista katerih odgovorov se bojimo?   Prevedli Kristina Jurkovič in Kaja Teržan   (pesem [preberite več]

Please reload

Featured Posts

CULTURA DI COMUNITA'

August 15, 2014

1/3
Please reload

Recent Posts

September 2, 2018

June 14, 2018

May 30, 2018

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

© 2014 by Iziativa Europea - Associazione Non Profit - sede: Via Commerciale, 26 -34134 Trieste C.F. 9101860312

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • RSS Classic